Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/12951
Title: Народная кухня беларусаў на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХIХ – пачаткуХХI ст.
Authors: Місевіч, Э. І.
Issue Date: 2014
Publisher: Полоцкий государственный университет
Citation: Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зборнік навуковых артыкулаў II міжнароднай навуковай канферэнцыі (Полацк, 17 - 18 красавіка 2014г.) : да 20-годдзя археалагічных і этнаграфічных экспедыцый ПДУ : у 2 частках . / Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Полацкі дзяржаўны ўніверсітэт ; [рэдакцыйная калегія : Д.У. Дук, В.А. Емяльянчык, А.І. Корсак, У.А. Лобач і іншыя]. - Наваполацк : ПДУ, 2014. - Ч.1. - С. 224-227
Abstract: Прыведзены параўнаўчы аналіз страў народнай беларускай кухні на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХІХ – пачатку ХХ стст. Зведаўшы ўплыў рускай, украінскай,польскай і прыбалтыйскай традыцый, беларуская народная кухня захавала нацыянальную адметнасць. Разглядаючы народную кухню памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі, можна казаць аб тым, што народная кухня дадзенай тэрыторыі вельмі падобная, адрозненні больш звязаныя з прыродна-геаграфічнымі прыкметамі і назвамі страў, што яшчэ раз даказвае існаванне нацыянальнай кухні Беларусі.
Keywords: Этнаграфія
Фальклор
Беларускае Падзвінне-2014
народная беларуская кухня
назвы стравы
нацыянальная адметнасць
URI: https://elib.psu.by/handle/123456789/12951
Appears in Collections:Беларускае Падзвінне. 2014

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Беларускае Падвінне_2014_1_с224-226_Э.І. МІСЕВІЧ.pdf249.11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.