Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/16419
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКривчиков, В. М.ru_RU
dc.date.accessioned2016-04-12T13:08:00Z-
dc.date.available2016-04-12T13:08:00Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationВестник Полоцкого государственного университета. Серия A, Гуманитарные науки. - 2016. - № 1. – C. 57-61.ru_RU
dc.identifier.issn2070-1608ru_RU
dc.identifier.urihttps://elib.psu.by/handle/123456789/16419-
dc.descriptionProvision of Technical Means of Cooking and Baking Breadin the Field of the Red Army in the Late 1930s - Early 1940s U. Kriuchikauru_RU
dc.description.abstractРассматривается состояние дел по обеспечению войск Красной Армии техническими средствами приготовления пищи и выпечки хлеба в полевых условиях. С момента создания Красной Армии военное руководство осознавало важность организации полноценного питания в ходе боевых действий, а также на маневрах, учениях и полевых занятиях. В войсках проводились испытания новых образцов полевых кухонь, имущества продовольственной службы, однако многие образцы не доходили до поставок в соединения и части. Показаны причины сложившегося положения, и описаны основные технические средства приготовления пищи, состоявших на обеспечении войск накануне Великой Отечественной войны. Проанализировано положение дел с мобилизационной обеспеченностью войск Красной Армии техническими средствами обозно-хозяйственного снабжения, а также с состоянием базы по организации ремонта полевых кухонь на территории Беларуси накануне войны.=The article discusses the state of affairs to ensure the Red Army technical means cooking and baking bread in the field. Since the establishment of the Red Army's military leadership was aware of the importance of providing adequate nutrition during the fighting, as well as on maneuvers, exercises and field exercises. The troops were tested new models of field kitchens, food service property, but many samples did not reach the supply units and formations. The article describes the reasons for the situation and describes the main technical means of cooking, consisting in providing troops on the eve of the Great Patriotic War. Review the status of the security mobilization of the Red Army technical means notation and economic supply, as well as to the state of the database on the organization of repair field kitchens on the territory of Belarus on the eve of the war.ru_RU
dc.language.isoruru_RU
dc.publisherПолоцкий государственный университетru_RU
dc.relation.ispartofВеснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта. Серыя А, Гуманітарныя навукbe_BE
dc.relation.ispartofHerald of Polotsk State University Series A, Humanity sciencesen_EN
dc.relation.ispartofВестник Полоцкого государственного университета. Серия A, Гуманитарные наукиru_RU
dc.relation.ispartofseriesСерия A, Гуманитарные науки;2016. - № 1-
dc.rightsopen accessru_RU
dc.subjectвыпечка хлебаru_RU
dc.subjectКрасная Армияru_RU
dc.subjectполевая кухняru_RU
dc.subjectпродовольственное обеспечениеru_RU
dc.subjectтехнические средства приготовления пищиru_RU
dc.subjectbaking breadru_RU
dc.subjectthe Red Army field kitchenru_RU
dc.subjectfield conditionsru_RU
dc.subjecttechnical means of cookingru_RU
dc.titleОбеспечение техническими средствами приготовления пищи и выпечки хлеба в полевых условиях войск Красной Армии в конце 1930-х – начале 1940-х гг.ru_RU
dc.typeArticleru_RU
dc.identifier.udc355.41ru_RU
Appears in Collections:2016, № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
57-61.pdf142.51 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.