Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/23982
Title: | Аналитическая оценка необходимых параметров газопламенной струи при напылении полимерных покрытий |
Authors: | Белоцерковский, М. А. |
Other Titles: | Analytical Assessment of Necessary Parameters Flame Jet During Deposition of Polymer Coatings |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Полоцкий государственный университет |
Citation: | Вестник Полоцкого государственного университета. Серия B, Промышленность. Прикладные науки. - 2019. - № 3. - С. 86-92. |
Abstract: | Проведен теоретический анализ процесса нагрева полимерного порошка и полимерного шнура в факеле пламени пропано-воздушной смеси. Выполнена теоретическая оценка величины плотности теплового потока при газопламенном напылении порошков из термопластичных полимеров. Рассмотрена физическая модель процесса газопламенного распыления полимерных шнуров. Получено выражение, определяющее связь между теплофизическими, динамическими параметрами струи газа и скоростью подачи полимерного шнура.= The process of heating the polymer powder and the polymer cord in the flame of propane-air mixture is analyzed. A theoretical estimation of the heat flux density during flame spraying of powders from thermoplastic polymers is carried out. The physical model of the process of flame spraying of polymer cords is considered. An expression is obtained that determines the relationship between the thermophysical, dynamic parameters of the gas jet and the feed rate of the polymer cord. |
Keywords: | Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ Газопламенное напыление Порошки термопластичных полимеров Распыление полимерных шнуров Теплофизические параметры факела Flame spraying Powders of thermoplastic polymers Spraying of polymer cords Thermophysical parameters of the torch |
URI: | https://elib.psu.by/handle/123456789/23982 |
metadata.dc.rights: | open access |
Appears in Collections: | 2019, № 3 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.