Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/30050
Title: Исследование физико-механических свойств нефтяного кокса
Authors: Сафронова, Е. В.
Спиридонов, А. В.
Safronova, Ye.
Spiridonov, A.
Other Titles: Study of the Physical and Mechanical Properties of Petroleum Coke
Issue Date: 2022
Publisher: Полоцкий государственный университет
Citation: Сафронова, Е. В. Исследование физико-механических свойств нефтяного кокса / Е. В. Сафронова, А. В. Спиридонов // Вестник Полоцкого государственного университета. Серия B, Промышленность. Прикладные науки. - 2022. - № 3. - С. 103-107.
Abstract: Приводится описание основных характеристик и область применения нефтяного кокса. Целью работы является исследование физико-механических свойств нефтяного кокса. Проведены экспериментальные исследования основных механических характеристик нефтяного кокса: прочности, дробимости, истираемости и ударной вязкости. Были проведены опыты дробления кокса в щековой дробилке и измельчения в барабанной мельнице, изучение гранулометрического состава путем просеивания на лабораторных ситах и взвешивания на аналитических весах. Рассмотрены основные области применения нефтяного кокса.= The article describes the main characteristics and scope of petroleum coke. The aim of this work is to study the physical and mechanical properties of petroleum coke. Experimental studies of the main mechanical characteristics of petroleum coke have been carried out: strength, crushing ability, abrasion and impact strength. Experiments were carried out for crushing coke in a jaw crusher and grinding in a drum mill, studying the particle size distribution by sieving on laboratory sieves and weighing on an analytical balance. The main areas of application of petroleum coke are considered.
URI: https://elib.psu.by/handle/123456789/30050
metadata.dc.rights: open access
Appears in Collections:2022, № 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
103-107.pdf513.04 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.