Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/16336
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВікол, Л. Ф.-
dc.date.accessioned2016-04-04T12:01:10Z-
dc.date.available2016-04-04T12:01:10Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationВестник Полоцкого государственного университета. Серия A, Гуманитарные науки. - 2016. - № 1. – C. 129-139.ru_RU
dc.identifier.issn2070-1608-
dc.identifier.urihttps://elib.psu.by/handle/123456789/16336-
dc.descriptionThe Directions of Legislative Regulation of the Activities of Catering Establishments in the Late XVIII – Early XX Centuries on the Territory of Belarus L. Vikolru_RU
dc.description.abstractРазгледжаны галоўныя напрамкі заканадаўча-прававой рэгламентацыі дзейнасці ўстаноў грамадскага харчавання ў канцы XVIII – пачатку ХХ стст. на тэрыторыі Беларусі. Заканадаўчае рэгуляванне падзелена на два этапы ў рамках акрэсленай храналогіі. На першым этапе (канец XVIII – першая палова ХIХ стст.) грамадскае харчаванне развівалася пад уплывам палітычнага фактара, звязанага з уваходжаннем беларускіх тэрыторый у склад Расійскай Імперыі. У гэты час адбываецца адаптацыя дзейнасці пунктаў харчавання да агульнарасійскіх нормаў. На другім этапе (другая палова XIX – пачатак XX стст.) падрабязна вызначаюцца санітарна-гігіенічныя патрабаванні да ўтрымання ўстаноў харчавання, уніфікуецца іх знешняя і ўнутраная атрыбутыка. Рэгламентацыі падлягае арганізацыя рэкрэацыі, лакалізацыя ўстаноў харчавання на мясцовасці, сацыяльны склад іх наведвальнікаў і рэжым працы. Умацоўваецца роля паліцыі ў забеспячэнні законнай дзейнасці пунктаў харчавання.=We considered the main directions of the legislative and legal regulation of the activity of catering institutions in the late XVIIIth – early XXth centuries on the territory of Belarus. Legislative regulation is divided into two phases within the framework of delineated history. On the first stage (the end of XVIIIth - first half of the ХIХ th century) catering developed under the influence of the political factor related with including the territory of Belarus into the Russian Empire. At this time, there happened an adaptation of the activity of catering to the all-Russian standards. On the second phase (second half of the XIXth – early XXth centuries) the details of hygienic requirements to the maintenance of the institutions are defined, external and internal attributes were unified. Regulations are subjected to the organization of recreation, localization of food establishments on the terrain, social structure of their visitors and their mode. The role of police is traced in the ensuring the legitimate activities of food locations.ru_RU
dc.language.isoberu_RU
dc.publisherПолоцкий государственный университетru_RU
dc.relation.ispartofВеснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта. Серыя А, Гуманітарныя навукbe_BE
dc.relation.ispartofHerald of Polotsk State University Series A, Humanity sciencesen_EN
dc.relation.ispartofВестник Полоцкого государственного университета. Серия A, Гуманитарные наукиru_RU
dc.relation.ispartofseriesСерия A, Гуманитарные науки;2016. - № 1-
dc.rightsopen accessru_RU
dc.subjectсістэма грамадскага харчаванняru_RU
dc.subjectустановы харчаванняru_RU
dc.subjectрэгуляванне і кантроль дзейнасціru_RU
dc.subjectВялікае Княства Літоўскаеru_RU
dc.subjectcateringru_RU
dc.subjectfood establishmentru_RU
dc.subjectregulation and control activitiesru_RU
dc.subjectthe Grand Duchy of Lithuaniaru_RU
dc.titleНакірункі заканадаўчай рэгламентацыі дзейнасці ўстаноў грамадскага харчавання ў канцы XVIII – пачатку ХХ стягоддзяў на тэрыторыі Беларусіru_RU
dc.typeArticleru_RU
dc.identifier.udc94 (476) (XVІІI ст. – пач. XX ст.)-
Appears in Collections:2016, № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
129-139.pdf236.14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.