Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/2173
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Волкова, М. В. | - |
dc.contributor.author | Бакутис, Т. А. | - |
dc.contributor.author | Ермак, А. А. | - |
dc.date.accessioned | 2014-04-26T12:52:01Z | - |
dc.date.available | 2014-04-26T12:52:01Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Вестник Полоцкого государственного университета. Серия B, Промышленность. Прикладные науки. - 2010. - № 8. – С. 162-166. | ru_RU |
dc.identifier.issn | 2070-1616 | - |
dc.identifier.uri | https://elib.psu.by/handle/123456789/2173 | - |
dc.description | EFFECT OF THE PRODUCT OF INTERACTION OF RAPESEED OIL WITH MONOETHANOLAMINE ON THE PROPERTIES OF VISBROKEN TAR / М.В. ВОЛКОВА, Т.А. БАКУТИС, кандидат технических наук, доцент Александр Александрович ЕРМАК (Полоцкий государственный университет). M.V. VOLKOVA, T.A. BAKUTIS, kandidat tehnicheskih nauk, docent Aleksandr Aleksandrovich ERMAK (Polockij gosudarstvennyj universitet) | ru_RU |
dc.description.abstract | Рассмотрены причины, приводящие к снижению коллоидной устойчивости частиц дисперсной фазы остатка висбрекинга нефтяного гудрона. Приведены результаты исследования свойств продукта взаимодействия нерафинированного рапсового масла с моноэтаноламином. Изучено влияние вышеуказанного продукта на коллоидную устойчивость, химическую активность, низкотемпературные свойства и динамическую вязкость остатка висбрекинга. Показано, что продукт взаимодействия рапсового масла с моноэтаноламином оказывает эффективное пептизирующее и стабилизирующее воздействие на частицы дисперсной фазы остатка висбрекинга. = The causes that lead to a decrease in the stability of colloidal particles dispersed phase visbroken tar. There are results of the study the properties of the product of interaction of crude rapeseed oil with monoethano-lamine. The effect of the above products on colloidal stability, chemical activity, low-temperature properties and the dynamic viscosity оf visbroken tar has been defined. It is shown, that the product of interaction of rapeseed oil with monoethanolamine has effectively peptizing and stabilizing effect on the particles of the dispersed phase visbroken tar. | ru_RU |
dc.language.iso | ru | ru_RU |
dc.publisher | Полоцкий государственный университет | ru_RU |
dc.relation.ispartof | Веснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта. Серыя B, Прамысловасць. Прыкладныя навукі | be_BE |
dc.relation.ispartof | Herald of Polotsk State University. Series B, Industry. Applied Sciences | en_EN |
dc.relation.ispartof | Вестник Полоцкого государственного университета. Серия B, Промышленность. Прикладные науки | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Серия B, Промышленность. Прикладные науки;2010. - № 8 | - |
dc.rights | open access | ru_RU |
dc.subject | химическая технология | ru_RU |
dc.subject | нефтяные гудроны | ru_RU |
dc.subject | висбрекинг | ru_RU |
dc.subject | поверхностно-активные вещества | ru_RU |
dc.subject | рапсовое масло | ru_RU |
dc.subject | моноэтаноламины | ru_RU |
dc.subject | присадки | ru_RU |
dc.title | Влияние продукта взаимодействия рапсового масла с моноэтаноламином на свойства остатка висбрекинга | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | 2010, № 8 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
162-166.pdf | 201.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.