Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/38241
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДощенок, А. В.ru_RU
dc.contributor.authorМайорова, Е. И.ru_RU
dc.contributor.authorБурая, И. В.ru_RU
dc.contributor.authorDoshchonok, A.en_EN
dc.contributor.authorMayorova, K.en_EN
dc.contributor.authorBuraya, I.en_EN
dc.date.accessioned2023-03-09T08:44:50Z-
dc.date.available2023-03-09T08:44:50Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДощенок, А. В. Влияние строения высших аминов на свойства присадок сукцинимидного типа / А. В. Дощенок, Е. И. Майорова, И. В. Бурая // Вестник Полоцкого государственного университета. Серия B, Промышленность. Прикладные науки. - 2023. - № 1 (47). - С. 82-87. - DOI: 10.52928/2070-1616-2023-47-1-82-87.ru_RU
dc.identifier.urihttps://elib.psu.by/handle/123456789/38241-
dc.description.abstractПредставлены результаты комплекса исследований по влиянию строения высших аминов и их композиций, применяемых в промышленном синтезе, на свойства сукцинимидных присадок. Проанализированы свойства и выход продуктов реакций синтеза на каждой стадии процесса в зависимости от молярной массы и положения аминогрупп в структуре исходных аминов Проведен сравнительный анализ диспергирующих свойств полученных сукцинимидных присадок.ru_RU
dc.language.isoruru
dc.publisherПолоцкий государственный университет имени Евфросинии Полоцкойru_RU
dc.rightsopen accessru_RU
dc.titleВлияние строения высших аминов на свойства присадок сукцинимидного типаru_RU
dc.title.alternativeInfluence of the Structure of Higher Amines on the Properties of Succinimide Type Additivesru_RU
dc.typeArticleru_RU
dc.citation.spage82ru_RU
dc.citation.epage87ru_RU
dc.identifier.doi10.52928/2070-1616-2023-47-1-82-87-
local.description.annotationThe article presents the results of a complex of studies on the effect of the structure of higher amines and their compositions used in industrial synthesis on the properties of succinimide additives. The properties and yield of synthesis reaction products at each stage of the process are analyzed depending on the molar mass and the position of amino groups in the structure of the starting amines. A comparative analysis of the dispersing properties of the resulting succinimide additives is carried out.ru_RU
Appears in Collections:2023, № 1 (47)
Химическая технология природных энергоносителей и углеродных материалов

Files in This Item:
File SizeFormat 
82-87.pdf365.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.