Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.psu.by:8080/handle/123456789/16373
Title: Эксплуатационные показатели и технологические особенности производства костросоломенных плит
Authors: Давыденко, Н. В.
Бакатович, А. А.
Keywords: Строительные материалы
Костросоломенные плиты
прозводство плит
схема технологической линии
Issue Date: Dec-2015
Publisher: Полоцкий государственный университет
Citation: Вестник Полоцкого государственного университета. Серия F. Строительство. Прикладные науки. - 2015. - № 16. - С. 61-65.
Series/Report no.: Серия F. Строительство. Прикладные науки;2015. - № 16
Abstract: Рассмотрены возможные области использования соломы и костры льна, включая строительство. Обосновано рациональное применение соломы и костры льна в качестве легких заполнителей для теплоизоляционных материалов. Представлены физико-механические характеристики костросоломенных плит, а также результаты испытаний на горючесть, дымообразующую способность и соответствие санитарно-гигиеническим нормам. Приведено описание схемы технологической линии по производству костросоломенных плит. = Potential areas of usage of straw and boon of flax, including construction have been observed. Rational application of straw and boon of flax as lightweight aggregates for heat-insulating materials has been grounded. Physical-mechanical features of straw-boon plates as well as the results of burning tests, smoke-forming power and satisfying sanitary and hygienic standards are presented. Step-by-step description of the scheme of manufacturing line of straw-boon plates.
Description: OPERATIONAL CHARACTERISTICS AND TECHNOLOGICAL FEATURES OF STRAW-BOON PLATES MANUFACTURING. N. DAVYDENKO, cand. tehn. Sciences, Assoc. A. BAKATOVICH (Polotsk State University)
URI: http://elib.psu.by:8080/handle/123456789/16373
ISSN: 2070-1683
Appears in Collections:2015, № 16

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Давыденко НВ_2015_16_с 61-65.pdf262.95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.