Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/25051
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дудан, М. А. | - |
dc.contributor.author | Dudan, M. | - |
dc.date.accessioned | 2020-06-12T06:47:34Z | - |
dc.date.available | 2020-06-12T06:47:34Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Дудан, М. А. Возможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности в Республике Беларусь / М. А. Дудан // Вестник Полоцкого государственного университета. Серия D, Экономические и юридические науки. - 2020. - № 5. - С. 15-23. | ru_RU |
dc.identifier.issn | 2070-1632 | - |
dc.identifier.uri | https://elib.psu.by/handle/123456789/25051 | - |
dc.description.abstract | Разработана методика всесторонней оценки наукоемкости отрасли экономики на основании системы индикаторов, содержащей два блока. В первый блок входят показатели, характеризующие технологичность отрасли, во второй блок – инновационность. Согласно предлагаемым индикаторам проведен сопоставительный анализ наукоемкости отрасли, при этом определены ключевые особенности и выявлены упущенные возможности для фармацевтической промышленности. Рассмотрены возможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности.= A methodology has been developed for a comprehensive assessment of the high technology intensity of an economic sector based on a system of indicators that includes two blocks. The first block includes indicators that describe the industry manufacturability, the second block includes innovation indicators. In line with the proposed indicators, a comparable analysis of the high technology industry was carried out, while identifying key features and missed opportunities for the pharmaceutical industry. The cooperation possibilities between the pharmaceutical and food industries are examined. | ru_RU |
dc.language.iso | ru | ru_RU |
dc.publisher | Полоцкий государственный университет | ru_RU |
dc.relation.ispartof | Веснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта. Серыя D, Эканамічныя і юрыдычныя навукі | be_BE |
dc.relation.ispartof | Herald of Polotsk State University. Series D, Economics and law sciences | en_EN |
dc.relation.ispartof | Вестник Полоцкого государственного университета. Серия D, Экономические и юридические науки | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Серия D, Экономические и юридические науки;2020. - № 5 | - |
dc.rights | open access | ru_RU |
dc.subject | Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки | ru_RU |
dc.subject | Фармацевтическая промышленность | ru_RU |
dc.subject | Пищевая промышленность | ru_RU |
dc.subject | Кооперация | ru_RU |
dc.subject | Наукоемкость отрасли экономики | ru_RU |
dc.subject | Сопоставительный анализ | ru_RU |
dc.subject | Pharmaceutical industry | ru_RU |
dc.subject | Food industry | ru_RU |
dc.subject | Cooperation | ru_RU |
dc.subject | Knowledge intensity of the economy | ru_RU |
dc.subject | Comparative analysis | ru_RU |
dc.title | Возможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности в Республике Беларусь | ru_RU |
dc.title.alternative | Cooperation Opportunities of Pharmaceutical and Food Industry of the Republic of Belarus | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
dc.identifier.udc | [661.12+664](476) | - |
Appears in Collections: | 2020, № 5 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.