Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/25051
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДудан, М. А.-
dc.contributor.authorDudan, M.-
dc.date.accessioned2020-06-12T06:47:34Z-
dc.date.available2020-06-12T06:47:34Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationДудан, М. А. Возможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности в Республике Беларусь / М. А. Дудан // Вестник Полоцкого государственного университета. Серия D, Экономические и юридические науки. - 2020. - № 5. - С. 15-23.ru_RU
dc.identifier.issn2070-1632-
dc.identifier.urihttps://elib.psu.by/handle/123456789/25051-
dc.description.abstractРазработана методика всесторонней оценки наукоемкости отрасли экономики на основании системы индикаторов, содержащей два блока. В первый блок входят показатели, характеризующие технологичность отрасли, во второй блок – инновационность. Согласно предлагаемым индикаторам проведен сопоставительный анализ наукоемкости отрасли, при этом определены ключевые особенности и выявлены упущенные возможности для фармацевтической промышленности. Рассмотрены возможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности.= A methodology has been developed for a comprehensive assessment of the high technology intensity of an economic sector based on a system of indicators that includes two blocks. The first block includes indicators that describe the industry manufacturability, the second block includes innovation indicators. In line with the proposed indicators, a comparable analysis of the high technology industry was carried out, while identifying key features and missed opportunities for the pharmaceutical industry. The cooperation possibilities between the pharmaceutical and food industries are examined.ru_RU
dc.language.isoruru_RU
dc.publisherПолоцкий государственный университетru_RU
dc.relation.ispartofВеснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта. Серыя D, Эканамічныя і юрыдычныя навукіbe_BE
dc.relation.ispartofHerald of Polotsk State University. Series D, Economics and law sciencesen_EN
dc.relation.ispartofВестник Полоцкого государственного университета. Серия D, Экономические и юридические наукиru_RU
dc.relation.ispartofseriesСерия D, Экономические и юридические науки;2020. - № 5-
dc.rightsopen accessru_RU
dc.subjectГосударственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические наукиru_RU
dc.subjectФармацевтическая промышленностьru_RU
dc.subjectПищевая промышленностьru_RU
dc.subjectКооперацияru_RU
dc.subjectНаукоемкость отрасли экономикиru_RU
dc.subjectСопоставительный анализru_RU
dc.subjectPharmaceutical industryru_RU
dc.subjectFood industryru_RU
dc.subjectCooperationru_RU
dc.subjectKnowledge intensity of the economyru_RU
dc.subjectComparative analysisru_RU
dc.titleВозможности кооперации фармацевтической и пищевой промышленности в Республике Беларусьru_RU
dc.title.alternativeCooperation Opportunities of Pharmaceutical and Food Industry of the Republic of Belarusru_RU
dc.typeArticleru_RU
dc.identifier.udc[661.12+664](476)-
Appears in Collections:2020, № 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15-23.pdf322.35 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.