Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/28120
Title: | Современные подходы в определении технологических свойств бетонной смеси для 3D-печати |
Authors: | Хватынец, В. А. Парфенова, Л. М. Khvatynets, V. Parfenova, L. |
Other Titles: | MODERN APPROACHES IN DETERMINING TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF CONCRETE MIX FOR 3D PRINTING Modern Approaches in Determining Technological Properties of Concrete Mix for 3D Printing |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Полоцкий государственный университет |
Citation: | Хватынец, В. А. СОВРЕМЕННЫЕ ПОДХОДЫ В ОПРЕДЕЛЕНИИ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ СВОЙСТВ БЕТОННОЙ СМЕСИ ДЛЯ 3D-ПЕЧАТИ / В. А. Хватынец, Л. М. Парфёнова // Архитектурно-строительный комплекс: проблемы, перспективы, инновации : электронный сборник статей III международной научной конференции, Новополоцк, 29–30 апр. 2021 г. / Полоц. гос. ун-т ; Редкол.: Д. Н. Лазовский (председ.) [и др.]. – Новополоцк, 2021. – С. 216-219. |
Abstract: | В статье определяются основные технологические свойства бетонной смеси для строи-тельного 3D-принтера, а также рассматриваются современные методики их определения. Приведены наиболее используемые методики, требуемое оборудование и описана основная их задача.=The article defines the main technological properties of concrete mix for a construction 3D printer, and also discusses modern methods for their determination. The most used techniques, the equip-ment required, and their main task are described. |
Keywords: | 3D-печать Строительный 3D-принтер Технологические свойства Методики испытаний 3D printing Building 3D printer Technological properties Test methods |
URI: | https://elib.psu.by/handle/123456789/28120 |
Appears in Collections: | Архитектурно-строительный комплекс: проблемы, перспективы, инновации. 2021 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Хватынец В.А., Парфёнова Л.М._2021_Архитектурно-строительный_комплекс_с-216-219.pdf | 1.31 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.