Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://elib.psu.by/handle/123456789/12951
Название: | Народная кухня беларусаў на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХIХ – пачаткуХХI ст. |
Авторы: | Місевіч, Э. І. |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Полоцкий государственный университет |
Библиографическое описание: | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зборнік навуковых артыкулаў II міжнароднай навуковай канферэнцыі (Полацк, 17 - 18 красавіка 2014г.) : да 20-годдзя археалагічных і этнаграфічных экспедыцый ПДУ : у 2 частках . / Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Полацкі дзяржаўны ўніверсітэт ; [рэдакцыйная калегія : Д.У. Дук, В.А. Емяльянчык, А.І. Корсак, У.А. Лобач і іншыя]. - Наваполацк : ПДУ, 2014. - Ч.1. - С. 224-227 |
Аннотация: | Прыведзены параўнаўчы аналіз страў народнай беларускай кухні на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХІХ – пачатку ХХ стст. Зведаўшы ўплыў рускай, украінскай,польскай і прыбалтыйскай традыцый, беларуская народная кухня захавала нацыянальную адметнасць. Разглядаючы народную кухню памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі, можна казаць аб тым, што народная кухня дадзенай тэрыторыі вельмі падобная, адрозненні больш звязаныя з прыродна-геаграфічнымі прыкметамі і назвамі страў, што яшчэ раз даказвае існаванне нацыянальнай кухні Беларусі. |
Ключевые слова: | Этнаграфія Фальклор Беларускае Падзвінне-2014 народная беларуская кухня назвы стравы нацыянальная адметнасць |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://elib.psu.by/handle/123456789/12951 |
Располагается в коллекциях: | Беларускае Падзвінне. 2014 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Беларускае Падвінне_2014_1_с224-226_Э.І. МІСЕВІЧ.pdf | 249.11 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.