Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/12951
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Місевіч, Э. І. | - |
dc.date.accessioned | 2015-06-04T12:03:49Z | - |
dc.date.available | 2015-06-04T12:03:49Z | - |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зборнік навуковых артыкулаў II міжнароднай навуковай канферэнцыі (Полацк, 17 - 18 красавіка 2014г.) : да 20-годдзя археалагічных і этнаграфічных экспедыцый ПДУ : у 2 частках . / Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Полацкі дзяржаўны ўніверсітэт ; [рэдакцыйная калегія : Д.У. Дук, В.А. Емяльянчык, А.І. Корсак, У.А. Лобач і іншыя]. - Наваполацк : ПДУ, 2014. - Ч.1. - С. 224-227 | ru_RU |
dc.identifier.isbn | 978-985-531-462-3 | - |
dc.identifier.uri | https://elib.psu.by/handle/123456789/12951 | - |
dc.description | НАРОДНАЯ КУХНЯ БЕЛАРУСАЎ НА ПАМЕЖНАЙ ТЭРЫТОРЫІ ПАДЗВІННЯ І ЦЭНТРАЛЬНАЙ БЕЛАРУСІ Ў КАНЦЫ ХIХ – ПАЧАТКУ ХХI ст. / Э.І. МІСЕВІЧ (Полацкі дзяржаўны ўніверсітэт, Наваполацк) | ru_RU |
dc.description.abstract | Прыведзены параўнаўчы аналіз страў народнай беларускай кухні на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХІХ – пачатку ХХ стст. Зведаўшы ўплыў рускай, украінскай,польскай і прыбалтыйскай традыцый, беларуская народная кухня захавала нацыянальную адметнасць. Разглядаючы народную кухню памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі, можна казаць аб тым, што народная кухня дадзенай тэрыторыі вельмі падобная, адрозненні больш звязаныя з прыродна-геаграфічнымі прыкметамі і назвамі страў, што яшчэ раз даказвае існаванне нацыянальнай кухні Беларусі. | ru_RU |
dc.language.iso | be | ru_RU |
dc.publisher | Полоцкий государственный университет | ru_RU |
dc.subject | Этнаграфія | ru_RU |
dc.subject | Фальклор | ru_RU |
dc.subject | Беларускае Падзвінне-2014 | ru_RU |
dc.subject | народная беларуская кухня | ru_RU |
dc.subject | назвы стравы | ru_RU |
dc.subject | нацыянальная адметнасць | ru_RU |
dc.title | Народная кухня беларусаў на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХIХ – пачаткуХХI ст. | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Беларускае Падзвінне. 2014 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Беларускае Падвінне_2014_1_с224-226_Э.І. МІСЕВІЧ.pdf | 249.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.