Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/12951
Title: | Народная кухня беларусаў на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХIХ – пачаткуХХI ст. |
Authors: | Місевіч, Э. І. |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Полоцкий государственный университет |
Citation: | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зборнік навуковых артыкулаў II міжнароднай навуковай канферэнцыі (Полацк, 17 - 18 красавіка 2014г.) : да 20-годдзя археалагічных і этнаграфічных экспедыцый ПДУ : у 2 частках . / Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Полацкі дзяржаўны ўніверсітэт ; [рэдакцыйная калегія : Д.У. Дук, В.А. Емяльянчык, А.І. Корсак, У.А. Лобач і іншыя]. - Наваполацк : ПДУ, 2014. - Ч.1. - С. 224-227 |
Abstract: | Прыведзены параўнаўчы аналіз страў народнай беларускай кухні на памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі ў канцы ХІХ – пачатку ХХ стст. Зведаўшы ўплыў рускай, украінскай,польскай і прыбалтыйскай традыцый, беларуская народная кухня захавала нацыянальную адметнасць. Разглядаючы народную кухню памежнай тэрыторыі Падзвіння і Цэнтральнай Беларусі, можна казаць аб тым, што народная кухня дадзенай тэрыторыі вельмі падобная, адрозненні больш звязаныя з прыродна-геаграфічнымі прыкметамі і назвамі страў, што яшчэ раз даказвае існаванне нацыянальнай кухні Беларусі. |
Keywords: | Этнаграфія Фальклор Беларускае Падзвінне-2014 народная беларуская кухня назвы стравы нацыянальная адметнасць |
URI: | https://elib.psu.by/handle/123456789/12951 |
Appears in Collections: | Беларускае Падзвінне. 2014 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Беларускае Падвінне_2014_1_с224-226_Э.І. МІСЕВІЧ.pdf | 249.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.