Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.psu.by/handle/123456789/27551
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛяшкевич, Э. А.-
dc.contributor.authorКоц, А. Л.-
dc.contributor.authorLYASHKEVICH, E.-
dc.contributor.authorKots, A.-
dc.date.accessioned2021-06-22T12:05:58Z-
dc.date.available2021-06-22T12:05:58Z-
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationЛяшкевич, Э. А. К вопросу о рыбном питании в полоцком фольварке Спас (по материалам раскопок Спасо-Преображенской церкви) / Э. А. Ляшкевич, А. Л. Коц // Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зб. арт. V міжнар. навук. канф., Полацк, 15–16 крас. 2021 г. / Полац. дзярж. ун-т ; пад агульн. рэд. А.І. Корсак (адк. рэд.), В.У. Чараўко, У.Я. Аўсейчыка. – Наваполацк : Полац. дзярж. ун-т, 2021. – С. 60.ru_RU
dc.identifier.isbn978-985-531-737-2-
dc.identifier.urihttps://elib.psu.by/handle/123456789/27551-
dc.descriptionАРХЕАЛОГІЯ І ФІЗІЧНАЯ АНТРАПАЛОГІЯ ПАЎНОЧНАЙ БЕЛАРУСІ І СУМЕЖНЫХ ТЭРЫТОРЫЙ У ЕЎРАПЕЙСКІМ КАНТЭКСЦЕru_RU
dc.description.abstractДаследаванне калекцыі іхтыялагічнага матэрыялу з раскопак пры Спаса-Праабражэнскім храме дазваляе зрабіць папярэднія высновы аб харчаванні езуітаў (XVIII – пачатак XIX ст.). Асновай рацыёну былі шчупак, у меншай ступені судак. Таксама былі зафіксаваны лешч, язь, сом і акунь. Верагодна, рыбу разводзілі ў мясцовых сажалках, набывалі на гарадскім рынку альбо яна паступала ў якасці падатку ад сялян.=The studied collection makes it possible to draw preliminary conclusions about the nutrition of the Jesuits (XVIII – early XIX centu-ries). The basis of the diet was pike, then pike perch. Bream, ide, catfish, and perch were also recorded. The fish probably was it bred in a pond, purchased at the local market or was a tax.ru_RU
dc.language.isoruru_RU
dc.publisherПолоцкий государственный университетru_RU
dc.relation.ispartofБеларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021be_BE
dc.subjectГосударственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::История. Исторические наукиru_RU
dc.subjectГосударственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Гісторыя. Гістарычныя навукіru_RU
dc.subjectБеларускае Падзвінне-2021ru_RU
dc.subjectПолацкru_RU
dc.subjectСпаса-Праабражэнскі храмru_RU
dc.subjectАрхеаіхтыялогіяru_RU
dc.subjectPolotskru_RU
dc.subjectTransfiguration Churchru_RU
dc.subjectArcheoichteologyru_RU
dc.titleК вопросу о рыбном питании в полоцком фольварке Спас (по материалам раскопок Спасо-Преображенской церкви)ru_RU
dc.title.alternativeTO THE QUESTION ABOUT FISH FOOD IN THE POLOTSK FOLWARE SPAS (ACCORDING TO THE MATERIALS OF THE EXCAVATION OF THE TRANSFIGURATION CHURCH)ru_RU
dc.typeArticleru_RU
dc.identifier.udc902.2(476.5)+597+392.81-
dc.citation.conferenceБеларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021be_BE
dc.citation.spage60ru_RU
dc.citation.epage63ru_RU
Appears in Collections:Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ляшкевич Э.А., Коц А.Л._с-60-63.pdf1.44 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.