Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/27551
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ляшкевич, Э. А. | - |
dc.contributor.author | Коц, А. Л. | - |
dc.contributor.author | Lyashkevich, E. | - |
dc.contributor.author | Kots, A. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-22T12:05:58Z | - |
dc.date.available | 2021-06-22T12:05:58Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Ляшкевич, Э. А. К вопросу о рыбном питании в полоцком фольварке Спас (по материалам раскопок Спасо-Преображенской церкви) / Э. А. Ляшкевич, А. Л. Коц // Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў : зб. арт. V міжнар. навук. канф., Полацк, 15–16 крас. 2021 г. / Полац. дзярж. ун-т ; пад агульн. рэд. А.І. Корсак (адк. рэд.), В.У. Чараўко, У.Я. Аўсейчыка. – Наваполацк : Полац. дзярж. ун-т, 2021. – С. 60. | ru_RU |
dc.identifier.isbn | 978-985-531-737-2 | - |
dc.identifier.uri | https://elib.psu.by/handle/123456789/27551 | - |
dc.description | АРХЕАЛОГІЯ І ФІЗІЧНАЯ АНТРАПАЛОГІЯ ПАЎНОЧНАЙ БЕЛАРУСІ І СУМЕЖНЫХ ТЭРЫТОРЫЙ У ЕЎРАПЕЙСКІМ КАНТЭКСЦЕ | ru_RU |
dc.description.abstract | Даследаванне калекцыі іхтыялагічнага матэрыялу з раскопак пры Спаса-Праабражэнскім храме дазваляе зрабіць папярэднія высновы аб харчаванні езуітаў (XVIII – пачатак XIX ст.). Асновай рацыёну былі шчупак, у меншай ступені судак. Таксама былі зафіксаваны лешч, язь, сом і акунь. Верагодна, рыбу разводзілі ў мясцовых сажалках, набывалі на гарадскім рынку альбо яна паступала ў якасці падатку ад сялян.=The studied collection makes it possible to draw preliminary conclusions about the nutrition of the Jesuits (XVIII – early XIX centu-ries). The basis of the diet was pike, then pike perch. Bream, ide, catfish, and perch were also recorded. The fish probably was it bred in a pond, purchased at the local market or was a tax. | ru_RU |
dc.language.iso | ru | ru_RU |
dc.publisher | Полоцкий государственный университет | ru_RU |
dc.relation.ispartof | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021 | be_BE |
dc.subject | Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::История. Исторические науки | ru_RU |
dc.subject | Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Гісторыя. Гістарычныя навукі | ru_RU |
dc.subject | Беларускае Падзвінне-2021 | ru_RU |
dc.subject | Полацк | ru_RU |
dc.subject | Спаса-Праабражэнскі храм | ru_RU |
dc.subject | Археаіхтыялогія | ru_RU |
dc.subject | Polotsk | ru_RU |
dc.subject | Transfiguration Church | ru_RU |
dc.subject | Archeoichteology | ru_RU |
dc.title | К вопросу о рыбном питании в полоцком фольварке Спас (по материалам раскопок Спасо-Преображенской церкви) | ru_RU |
dc.title.alternative | TO THE QUESTION ABOUT FISH FOOD IN THE POLOTSK FOLWARE SPAS (ACCORDING TO THE MATERIALS OF THE EXCAVATION OF THE TRANSFIGURATION CHURCH) | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
dc.identifier.udc | 902.2(476.5)+597+392.81 | - |
dc.citation.conference | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021 | be_BE |
dc.citation.spage | 60 | ru_RU |
dc.citation.epage | 63 | ru_RU |
Appears in Collections: | Беларускае Падзвінне: вопыт, методыка і вынікі палявых і міждысцыплінарных даследаванняў. 2021 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ляшкевич Э.А., Коц А.Л._с-60-63.pdf | 1.44 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.