Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.psu.by/handle/123456789/7855
Title: | Затраты предприятий-франчайзи: номенклатура и методика учета |
Authors: | Борейко, Н. А. |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Полоцкий государственный университет |
Citation: | Вестник Полоцкого государственного университета. Серия D, Экономические и юридические науки : научно-теоретический журнал. - 2014. - № 6. – C. 66-69. |
Abstract: | Исследуется франчайзинг – один из инструментов ведения бизнеса, на современном этапе зарекомендовавший себя как успешный вид предпринимательства, а также эффективный способ коммерциализации интеллектуальной собственности. Показан ряд проблем, препятствующих развитию франчайзинга в Республике Беларусь, среди которых – отсутствие четкой методологии бухгалтерского учета франчайзинговой деятельности. Рассмотрена номенклатура затрат, возникающих у предприятий- франчайзи, после подписания договора франчайзинга, предложена обоснованная методика их учета.= At the present stage, frnachayzing established himself as a successful kind of business, as well as an effective way to commercialization of intellectual property. However, some problems hinder the development of franchising in the Republic of Belarus. One of them – the absence of clear accounting methodology franchising. The article describes the range of costs arising from enterprises - franchisees, after signing the franchise agreement and proposed a reasonable method of accounting. |
Keywords: | Бухгалтерский учет франчайзинг |
URI: | https://elib.psu.by/handle/123456789/7855 |
metadata.dc.rights: | open access |
Appears in Collections: | 2014, № 6 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.